Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Cannes stoppar protester vid filmfestivalen

Myndigheterna i Cannes vidtar åtgärder för att inte demonstrationerna som har skakat Frankrike under våren ska påverka filmfestivalen i staden.
Film • Publicerad 13 maj 2023
Myndigheterna i Cannes utlyser demonstrationsförbud på paradgatan vid festivalområdet. Arkivbild
Myndigheterna i Cannes utlyser demonstrationsförbud på paradgatan vid festivalområdet. ArkivbildFoto: Dejan Jankovic/AP/TT

Det var i mitten av april som en ny lag som höjer pensionsåldern i Frankrike klubbades igenom, med våldsamma protester som följd. Av rädsla för oroligheter kommer det därför att råda demonstrationsförbud på paradgatan La Croisette i Cannes, som också utgör hjärtat av festivalområdet.

Trots det planerar fackförbundet CGT en stor demonstration den 21 maj, men den kommer att äga rum på Boulevard Carnot – långt från festivalområdet.

Annons

Sista ordet är ändå inte sagt. CGT:s generalsekreterare Denis Gravouil säger till Variety att det inte är uteslutet att någon stänger av elen i festivalpalatset under festivalen:

– Saker och ting kommer att gå smärtfritt om festivalen hörsammar oss.

Filmfestivalen i Cannes äger rum 16–27 maj.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons