Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Bond drar rekordpublik till biograferna

Film • Publicerad 11 oktober 2021
James Bond (Daniel Craig) lockar folk till biograferna efter att restriktionerna har släppts. Pressbild.
James Bond (Daniel Craig) lockar folk till biograferna efter att restriktionerna har släppts. Pressbild.Foto: Nicole Dove

Den 30 september slopades restriktionerna på biograferna – och samtidigt fick den pandemiuppskjutna "No time to die" premiär.

Den kombinationen har resulterat i rekordsiffror så här långt på Svenska Bios biografer. Totalt har nära 110 000 personer besökt biografkedjans 38 biografer över hela landet under oktobers första tio dagar.

Annons

Det är den starkaste oktoberöppningen i företagets över 100-åriga historia.

Publiksiffran är över 40 procent högre den 1-10 oktober än snittet för samma period 2016–2019 och en ökning med nära 200 procent jämfört med förra året.

"Vi är lite tagna över det uppdämda behovet av bioupplevelsen. Det är mycket glädjande och värmer ett hjärta som mitt som verkligen bultar för biografen", säger Peter Fornstam, vd för Svenska Bio, i ett pressmeddelande.

Förutom "No time to die" lockar även "Paw patrol: filmen" och "Dune" allra flest till Svenska Bios salonger just nu.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons