Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Bombhot och brutala mord i Jönköping

Bokrecension • Publicerad 1 maj 2021
Detta är en recension i Blekinge Läns Tidning. En recension är en kritikers bedömning av ett konstnärligt verk.
Frida Moisto.
Frida Moisto.Foto: Tommy Engström

I seriens tredje del tvingas polisen Lisa Engström återvända till sitt förflutna, och när hemligheter uppdagas kan allt gå riktigt illa.

Polisroman

Napalm

Författare: Frida Moisto

Förlag: Bokfabriken

Tredje boken om polisen Lisa Engström startar med en smäll – eller i alla fall nästan. Sjukhuset Ryhov i Jönköping har blivit bombhotat.

Annons

Samtidigt är Lisa försvunnen – eller rättare sagt, hon har inte meddelat sina oroliga kollegor att hon tvingats återvända till det trasiga och kriminella förflutna hon hemlighållit. Även hennes fiende, den minst sagt osympatiske polisen Leif, är borta.

Som om inte det räcker sker ett spekulativt och mycket brutalt kvinnomord. Fler döda följer, men det inte ännu en roman om kvinnohat, utan snarare med en underton av ilska mot patriarkatets makt. Ett återkommande tema är hur det kan spåra ur när någon försöker dölja saker, och en mörkläggning i polisen kan mycket väl bli temat för nästa del. Slutet är snarare en krok till en början.

Det händer mycket och sjuksköterskan Frida Moisto kan sin sjukhusmiljö, men att både kronologi och tempo är röriga ställer till det även för intrigen.

”Som om inte det räcker sker ett spekulativt och mycket brutalt kvinnomord.”
Bella StenbergSkicka e-post
Annons
Annons
Annons
Annons