Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Billigare Netflix med reklam i tolv länder

Tv • Publicerad 13 oktober 2022
Sydkorea är ett av de länder där Netflix framöver kommer att erbjuda ett billigare prenumerationsalternativ med reklam. Arkivbild.
Sydkorea är ett av de länder där Netflix framöver kommer att erbjuda ett billigare prenumerationsalternativ med reklam. Arkivbild.Foto: Ahn Young-Joon/AP/TT

Netflix går vidare med sin nya reklamstrategi i ett försök att få fart på tillväxten samtidigt som inflationen stiger och kampen om kunderna hårdnar. På torsdagen uppger strömningsjätten att ett billigare prenumerationsalternativ med reklam kommer att rullas ut i tolv länder i november.

De aktuella länderna är Australien, Brasilien, Storbritannien, Kanada, Frankrike, Tyskland, Italien, Japan, Sydkorea, Mexiko, Spanien och USA.

Annons

I USA kommer det nya prenumerationsalternativet med annonser kosta 6,99 dollar (motsvarande drygt 79 kronor) per månad och vara tre dollar billigare än den nu billigaste prenumerationen. Reklamsekvenserna kommer att vara mellan 15 och 30 sekunder långa.

Det var efter strömningsjättens första kundtapp på över tio år i våras som bolagets ene vd, Reed Hastings, ändrade ståndpunkt i frågan och öppnade för ett reklamalternativ för tjänsten.

De flesta av Netflix amerikanska konkurrenter, som Disney+, är också på gång att lansera olika billigare tjänster med annonser som alternativ för sina kunder.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons