Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Biden backar strejkande skådespelare

President Joe Biden anser att alla, även skådespelare, ska få "skäliga löner". Det är andra gången i år som han backar en pågående strejk i Hollywood.
Nöje • Publicerad 15 juli 2023
President Joe Biden ger sitt stöd till de strejkande skådespelarna. Arkivbild.
President Joe Biden ger sitt stöd till de strejkande skådespelarna. Arkivbild.Foto: Stephanie Scarbrough AP/TT

I ett uttalande under fredagen sade Vita husets talesperson Robyn Patterson att: "Presidenten anser att alla arbetare – inklusive skådespelare – förtjänar skälig lön och förmåner. Presidenten stöder arbetares rätt att strejka och hoppas att parterna kan nå en ömsesidigt fördelaktig överenskommelse", rapporterar CNBC.

Därmed har skådespelarfacket SAG-AFTRA fått stöd från högsta politiska håll. Det fick även manusförfattarna i Writers Guild of America då de strejkade tidigare i år. När de gick ut i strejk för att få skäliga ersättningar för sitt manusarbete emottog de också stöd från USA:s president Joe Biden.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons