Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Belle and Sebastian ställer in Europaturné

Musik • Publicerad 9 december 2022
Det skotska popbandet Belle and Sebastian ställer in sin kommande Europaturné. Arkivbild.
Det skotska popbandet Belle and Sebastian ställer in sin kommande Europaturné. Arkivbild.Foto: AP/TT

Det skotska indiebandet Belle and Sebastian ställer in sin kommande Europaturné på grund av hälsoskäl, skriver arrangören Luger på sin hemsida.

Beskedet innebär att gruppens två inplanerade spelningar i Göteborg och Stockholm nu ställs in – och i ett uttalande på Instagram ber bandet fansen om ursäkt.

Annons

"På grund av hälsoskäl har vi tvingats fatta det svåra beslutet att ställa in den här turnén. Vi tackar alla de som hade köpt biljetter till våra konserter och är tacksamma för alla hälsningar. Förhoppningsvis kommer vi att kunna återvända längre fram", skriver gruppen i uttalandet.

Belle and Sebastian bildades i Glasgow 1996 och gav samma år ut två hyllade fullängdsalbum. Gruppen fick ett stort genomslag hos indiepubliken med sin lågmälda indiepop och har hittills släppt över 10 studioalbum.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons