Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Barnteatrar i Göteborg hotar med strejk

Teater • Publicerad 13 juni 2023
Teatercentrum är missnöjda med modellen för hur Göteborgs stad beställer teaterföreställningar för förskolor och skolor. Arkivbild.
Teatercentrum är missnöjda med modellen för hur Göteborgs stad beställer teaterföreställningar för förskolor och skolor. Arkivbild.Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT

Samarbetsorganisationen Teatercentrum hotar med strejk i ett öppet brev till Göteborgs stads kulturförvaltning, rapporterar Kulturnytt i P1.

Teatercentrum är missnöjda med modellen för hur staden beställer kultur för förskolor och skolor och menar att modellen begränsar kulturupplevelser för barn och unga.

Annons

I dag köper Göteborgs stad in föreställningar av stadens teatrar centralt och på förhand, därefter är det upp till skolorna att boka platser via bokningssidan KuBo.

2024 ska teatrarna ta fram ett nytt avtal med Göteborgs stad och Teatercentrum kräver förändring. Om så inte blir fallet tänker man lämna samarbetet.

I Göteborg och västra Sverige har Teatercentrum ett tjugotal medlemmar. Bland medlemsteatrarna finns Hagateatern, Pelikanteatern och Masthuggsteatern.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons