Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Bara kollektiv tävlar om prestigefyllt pris

Konst • Publicerad 8 maj 2021
Tai Shani, Lawrence Abu Hamdan, Helen Cammock and Oscar Murillo fick dela på 2019 års Turnerpris efter att de vädjat till juryn om att det skulle delas ut till alla fyra och inte till en av dem.
Tai Shani, Lawrence Abu Hamdan, Helen Cammock and Oscar Murillo fick dela på 2019 års Turnerpris efter att de vädjat till juryn om att det skulle delas ut till alla fyra och inte till en av dem.Foto: Gareth Fuller

För första gången i Turnerprisets historia tävlar bara konstnärskollektiv om den prestigefyllda utmärkelsen, skriver The Guardian. Det beror på att så få konstnärer har haft möjlighet att ställa ut under pandemin att juryn i stället har valt att fokusera på kollektiva konstnärsgrupper som trots allt fortsatt med sitt arbete.

De fem nominerade till konstpriset i år är: Array Collective, Black Obsidian Sound System, Cooking Sections, Gentle/Radical, och Project Art Works. Verk av konstnärsgrupperna ställs ut i London från den 29 september och den 1 december avslöjas det vem/vilka som får priset med en prissumma om motsvarande drygt 290 000 svenska kronor.

Förra året ställdes utdelningen av Turnerpriset in på grund av pandemin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons