Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Bafta ställer in teparty efter drottningens död

Nöje • Publicerad 9 september 2022
Drottning Elizabeth tar emot ett hederspris från Bafta av Kenneth Branagh 2013, för sitt livslånga stöd till brittisk film och tv. Arkivbild.
Drottning Elizabeth tar emot ett hederspris från Bafta av Kenneth Branagh 2013, för sitt livslånga stöd till brittisk film och tv. Arkivbild.Foto: Steve Parsons/AP/TT

Den brittiska filmakademin Bafta ställer in det årliga teparty som man brukar ha inför Emmy-galan, dess amerikanska motsvarighet, på grund av drottning Elizabeths bortgång.

"Vi är djupt sorgsna över hennes majestät drottningens död, vars nära samarbete med Bafta sträckte sig över 50 år. Våra tankar går till Baftas ordförande, Hertigen av Cambridge, och kungafamiljen, till vilken vi framför vår djupaste sympati", sade akademin i ett uttalande, enligt Deadline.

Annons

Drottning Elizabeth fick 2013 ta emot ett hederspris från Bafta för sitt livslånga stöd till brittisk film och tv.

Årets teparty skulle ha hållits 10 september.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons