Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Åsa Erlandsson får Per Wendels pris

Kultur • Publicerad 10 november 2020
Åsa Erlandsson när hon fick Stora journalistpriset 2017. Arkivbild.
Åsa Erlandsson när hon fick Stora journalistpriset 2017. Arkivbild.Foto: Christine Olsson/TT

Journalisten och författaren Åsa Erlandsson tilldelas 2020 års Per Wendel-pris.

"Ibland gör en speciell journalist story på story. Prisnomineras för publiceringar i fackförbundspress, för en reportagebok, för ett tv-program, för nyhets-tv-inslag. Och nu för återkommande unika berättelser i en dagstidning. Årets pristagare Åsa Erlandsson har – över tid och genom olika genrer – visat sig värdig Per Wendels nyhetspris", lyder motiveringen.

Annons

Erlandsson är reporter på Svenska Dagbladet men har tidigare varit verksam på bland annat Aftonbladet, SVT och Vårdfokus. Tidigare i år uppmärksammades hon stort för reportageserien "En månad på intensiven". 2017 fick hon Stora journalistpriset för reportageboken "Det som aldrig fick ske: Skolattentatet i Trollhättan".

Per Wendel-priset på 100 000 kronor har delats ut av Expressen sedan 2006 och går till en journalist som verkar i reportern Per Wendels anda. Han var med om att avslöja den så kallade "Ebbe Carlsson-affären" 1988, som ledde till att dåvarande justitieminister Anna-Greta Leijon tvingades avgå.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons