Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Artisten Johnny Nash död

Musik • Publicerad 7 oktober 2020
Johnny Nash 1977. Arkivbild.
Johnny Nash 1977. Arkivbild.Foto: ROBERT PICARD

Den amerikanske sångaren och låtskrivaren Johnny Nash är död. Han avled av naturliga orsaker i sitt hem i Houston och blev 80 år gammal, skriver Billboard.

Johnny Nash är kanske mest känd för låten "I can see clearly now" från 1972. Låten toppade listor över hela världen och blev dessutom en hit 21 år senare i en version av Jimmy Cliff till filmen "Cool runnings".

Annons

Nash började sin bana som tonårig popartist på 50-talet och med tiden blev han allt mer influerad av jamaicansk reggae. Han blev vän med Bob Marley och hjälpte denne att få en internationell karriär.

Johnny Nash hade även några filmroller. Bland annat spelade han mot Christina Schollin i den svenska filmen "Vill så gärna tro" från 1971 i regi av Gunnar Höglund. Nash stod även för filmmusiken tillsammans med Bob Marley. Filmen floppade dock och lades ner efter bara några dagar på biograferna.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons