Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Aniarapriset till Hans Gunnarsson

Litteratur • Publicerad 8 september 2022
Hans Gunnarsson får Aniarapriset. Pressbild.
Hans Gunnarsson får Aniarapriset. Pressbild.Foto: Sara Mac Key

Aniarapriset går i år till Hans Gunnarsson för novellsamlingen "Bormann i Bromma", där han enligt juryn fortsätter att utforska medelklassens skuggsidor. Motiveringen framhåller att "bakom villaknuten står den banala ondskan på stadiga ben när individens ansvar upplöses i kollektivets kraft. På lustfyllt driven prosa berättar Hans Gunnarsson om vad som kan äga rum i de mellanrum som uppstår mellan människors vilja och förmåga, mellan livets alldaglighet och mystik."

Gunnarsson debuterade 1996 med novellsamlingen "Bakom glas" och har gett ut ett tiotal böcker. Han har också skrivit filmmanus till bland annat "Ondskan" och "Pingpong-kingen".

Aniarapriset instiftades 1974 och tilldelas årligen en svenskspråkig författare av skönlitteratur för vuxna. Prissumman är på 50 000 kronor.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons