Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Amerikansk rappare skadad i skjutning

Den amerikanska rapparen Kodak Black sköts tidigt under lördagsmorgonen lokal tid tillsammans med tre andra utanför en restaurang i West Hollywood i Kalifornien.
Stjärnan fördes till sjukhus och skadorna ska inte vara livshotande.
Nöje • Publicerad 13 februari 2022
Kodak Black skadades i en skottlossning under lördagen i Hollywood. Arkivbild.
Kodak Black skadades i en skottlossning under lördagen i Hollywood. Arkivbild.Foto: Jordan Strauss

Kodak Black, 24, vars riktiga namn är Bill Kapri, befann sig på den italienska restaurangen Nice Guy, då ett bråk ska ha brutit ut på gatan utanför. När rapparen gick ut från krogen sköts han och tre andra män av en okänd man, som flydde från platsen efter skottlossningen.

Två av de skjutna, inklusive Black, fördes till sjukhus med ambulans.

Annons

Enligt uppgifter till NBC News hade stjärnan Justin Bieber en efterfest på restaurangen, där kändisar som Hailey Baldwin, Drake, Khloe Kardashian och Tobey Maguire befann sig.

Övervakningskameror från skjutningen visar att Kodak Black lämnade restaurangen vid kvart i tre på lördagsmorgonen tillsammans med ett sällskap, bland annat bestående av hans vän rapparen Gunna. De poserade för foton tillsammans med fans utanför restaurangen när bråket och skottlossningen utbröt i närheten.

Kodak Black dömdes till fyra års fängelse 2019 för att ha försökt köpa ett vapen med falska uppgifter, men benådades av Donald Trump på hans sista dag som president i januari 2021. Som motivering nämndes rapparens välgörenhetsarbete för barn med sämre levnadsförhållanden, enligt BBC.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons