Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Amber Heard anklagar Depp för övergrepp

Amber Heard säger att Johnny Depp begick sexuella övergrepp mot henne med en glasflaska. Händelsen ska ha inträffat 2015.
Nöje • Publicerad 6 maj 2022
Amber Heard vittnar under rättegången.
Amber Heard vittnar under rättegången.Foto: Jim Lo Scalzo/AP/TT

Amber Heard vittnar just nu i den omtalade rättegången där hon är stämd för förtal av sin före detta make Johnny Depp.

Skådespelaren började gråta när hon skulle rekapitulera våldsamma händelser från deras förhållande i rättssalen. Hon sade att Johnny Depp anklagade henne för att ha affärer med sina manliga motspelare, bland andra Billy Bob Thornton, Eddie Redmayne och James Franco.

Ska ha använt flaska

Annons

Bråket eskalerade enligt Heard till fysiska våldsamheter, där Johnny Depp kastade in henne i ett pingisbord. Han ska ha slitit upp hennes nattlinne och enligt Heard var hon nästan naken och utlämnad när han begick övergreppet.

Hon förstod först efter en stund att han hade använt en glasflaska, då hon såg flera flaskor ligga krossade på golvet intill henne efter bråket.

– Jag såg mig omkring och såg så mycket krossat glas. Jag tänkte "Snälla gud, låt inte flaskan ha varit trasig", sade hon.

En hel del grova detaljer, som att hon använde sitt nattlinne för att linda in ett köttstycke som lämnats framme, och att Johnny Depp försökte skriva meddelanden till henne med urin på väggen, framkom under torsdagens vittnesmål.

Övertygad om affär

Hon berättade också om att exmaken avskydde hennes motspelare James Franco och var övertygad om att Amber Heard och han hade en affär, eftersom de hade spelat mot varandra i två filmer.

– Han hatade, hatade James Franco, sade Heard.

Johnny Depp stämmer Amber Heard på 50 miljoner dollar för en krönika som hon skrev i Washington Post 2018. Där beskriver hon sig själv som "en offentlig person som har upplevt våld i en nära relation", skriver AFP.

Amber Heard kräver i sin tur 100 miljoner dollar för det "omfattande fysiska våld och de övergrepp" som hon påstår att Johnny Depp utsatt henne för.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons