Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Almodóvar drar sig ur film med Blanchett

Den Oscarsbelönade spanske filmregissören Pedro Almodóvar drar sig ur vad som skulle ha blivit hans första engelskspråkiga långfilm "A manual for cleaning women", uppger .
Film • Publicerad 14 september 2022
Pedro Almodóvar drar sig ur ett filmprojekt. Arkivbild.
Pedro Almodóvar drar sig ur ett filmprojekt. Arkivbild.Foto: Evan Agostini/AP/TT

Anledningen är att regissören har insett att han inte är redo att ta sig an ett så monumentalt projekt på engelska.

Filmen bygger på Lucia Berlins uppmärksammade novellsamling "Handbok för städerskor". Cate Blanchett ska fortfarande spela huvudrollen och sökandet efter en ny regissör pågår.

Annons

– Jag hade drömt om att jobba med Cate Blanchett väldigt länge. Dirty Films har varit så generösa mot mig och jag var förblindad eftersom jag såg fram emot projektet så mycket. Men jag har tyvärr insett att jag inte längre är i stånd att fullgöra mina åtaganden, säger han till Deadline.

Den 72-årige regissören har tidigare tilldelats många priser, bland annat Oscars för "Allt om min mamma" och "Tala med henne".

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons