Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Almedalen får konstverk i Wieselgrens anda

Konst • Publicerad 26 juni 2023
Blommor på platsen i Visby där Ing-Marie Wieselgren knivmördades under Almedalsveckan. Arkivbild.
Blommor på platsen i Visby där Ing-Marie Wieselgren knivmördades under Almedalsveckan. Arkivbild.Foto: Stina Stjernkvist/SvD/TT

Almedalen ska få ett nytt konstverk, inspirerat av psykiatrisamordnaren Ing-Marie Wieselgren, som mördades under Almedalsveckan 2022.

Verket ska uppföras i Wieselgrens anda, med syftet att bjuda in till möten och samtal på platsen, enligt beslut från Region Gotland.

Annons

"Besökarna ska känna sig välkomna att sätta sig ner och samtala. Med inspiration av Ing-Marie Wieselgrens gärning och citat föra det öppna samtalet vidare", säger Mia Stuhre, verksamhetsledare för Almedalsveckan, i ett pressmeddelande.

En jury kommer att välja mellan tre konstverk av tre olika konstnärer som ännu är anonyma. Besökare av årets Almedalsveckan kommer även att få vara med och tycka till om vilket av de tre verken som uppfyller syftet "en plats att möta varandra".

Konstverket ska uppföras innan Almedalsveckan 2024.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons