Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Alla Mello-bidrag gestaltas med teckenspråk

Melodifestivalen • Publicerad 1 februari 2021
Förra året var det bara finalen som teckenspråkgestaltades. Nu blir det norm för hela Melodifestivalen. Arkivbild med förra årets vinnare The Mamas.
Förra året var det bara finalen som teckenspråkgestaltades. Nu blir det norm för hela Melodifestivalen. Arkivbild med förra årets vinnare The Mamas.Foto: Pontus Lundahl/TT

I år kommer alla bidrag i samtliga Melodifestivalens deltävlingar, andra chansen och finalen att teckenspråksgestaltas. Tidigare år har endast finalen teckenspråksgestaltats.

"Det bästa med Melodifestivalen är att den erbjuder alla, oavsett vilken hörsel man har, ett vackert språk och språket är musik", säger teckenspråkstolken Amina Ouahid i ett pressmeddelande.

Annons

Hon och kollegorna Jade Osbeck, Tommy Rangsjö, Xuejia Zacsko, Jamila Ouahid och Joakim Hagelin Adeby ska turas om att tolka texter samt förmedla känslan, budskapet och artistens uttryck för tv-publiken.

Premiär för Melodifestivalen 2021 blir det den 6 februari och sändningarna teckenspråksgestaltas i SVT24 och på SVT Play.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons