Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

Alan Alda auktionerar ut "Mash"-kängor

Tv • Publicerad 6 juli 2023
Kängorna och idenitetsbrickorna som Alan Alda hade på sig i samtliga säsonger av "Mash" ska säljas på auktion.Foto: LM Otero/AP/TT

Skådespelaren Alan Alda hade samma kängor och identitetsbrickor på sig under samtliga elva säsonger av den klassiska tv-serien "Mash".

Nu säljer han föremålen i en välgörenhetsauktion.

Annons

Alda, som hunnit fylla 87, spelade den den talangfulle och vitsige kirurgen Benjamin Franklin “Hawkeye” Pierce i långköraren som utspelar sig under Koreakriget och som sändes mellan 1972 och 1983.

Finalen, som skrevs och regisserades av Alda själv, innehar än i dag rekordet som det avsnitt av en tv-serie som lockat störst publik i hela den amerikanska tv-historien.

Pengarna från auktionen kommer att gå till en organisation som Alan Alda grundat och vars syfte är att hjälpa forskare och doktorer att bli bättre på att kommunicera.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons