GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

80 miljoner från EU till svenska kulturprojekt

Konst • Publicerad 29 juni 2022
Coronapandemin var ett tydligt närvarande tema bland de 157 kulturprojekt som fick dela på 80 miljoner kronor i EU-medel. Arkivbild.
Coronapandemin var ett tydligt närvarande tema bland de 157 kulturprojekt som fick dela på 80 miljoner kronor i EU-medel. Arkivbild.Foto: Amir Nabizadeh/TT

157 kulturprojekt med svensk koppling fick mer än 80 miljoner kronor i EU-medel förra året, visar en rapport som Myndigheten för kulturanalys publicerade under tidig onsdagsmorgon.

Rapporten redovisar projekt med kulturanknytning som beviljats stöd inom EU:s struktur- och investeringsfonder och visar att tillgängliggörandet av kulturarv var det vanligaste typen av projekt som fått bidrag, även om coronapandemin också var ett tydligt närvarande tema.

Bland de svenska bidragen hade en majoritet av projekten, 136 stycken, en landsbygdsanknytning. De delade på över 25 miljoner kronor och handlade mestadels om underhåll av kulturbyggnader eller kulturarv.

Summan som kulturprojekten med svensk koppling fick ta emot motsvarar 2,6 procent av de totala beviljade EU-medlen på strax över 3 miljarder kronor.

Rättat: I en tidigare version fanns en felaktig uppgift om att tillgängliggörandet av kulturarv var kopplat till pandemin.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.