Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

73 miljoner kronor för 30 sekunders reklam

Tv • Publicerad 12 februari 2023
Fjolårets finalarena Sofi Stadium i Los Angeles under Super Bowl 2022. Årets match spelas på State Farm Stadium i Arizona. Arkivbild.
Fjolårets finalarena Sofi Stadium i Los Angeles under Super Bowl 2022. Årets match spelas på State Farm Stadium i Arizona. Arkivbild.Foto: Matt Rourke/AP/TT

Reklamfilmens högtid står åter för dörren. Natten till måndag, svensk tid, spelas den amerikanska fotbollsligan NFL:s finalmatch Super Bowl. Och reklampauserna är – för allt från biltillverkare till filmstudior – de mest åtråvärda marknadsföringsögonblicken på året.

Efterfrågan styr priset och årets Super Bowl är inget undantag, enligt den reklamfokuserade tidningen Ad Age. I år kostar det uppemot sju miljoner dollar, motsvarande 73 miljoner kronor, för ett företag att köpa 30 sekunders reklam.

Annons

Rättigheterna att sända matchen, och därmed håva in stålarna, vandrar i en bestämd rotation mellan några av USA:s största tv-bolag varje år. I år är det Fox tur att sända matchen.

I fjol kostade 30 sekunder Super Bowl-reklam uppemot 6,5 miljoner dollar, enligt NBC Los Angeles.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons