Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

200 filmfotografer: Förbjud riktiga vapen

200 filmfotografer i Hollywood protesterar mot att riktiga eldvapen får användas på inspelningsplatser.
Film • Publicerad 3 november 2021
Alec Baldwin, på plats vid "Rust"-inspelningen. Arkivbild.
Alec Baldwin, på plats vid "Rust"-inspelningen. Arkivbild.Foto: Jim Weber

Protesterna är en reaktion på dödsskjutningen under inspelningen av westernfilmen "Rust", där skådespelaren Alec Baldwin avfyrade ett vapen som dödade filmfotografen Halyna Hutchins.

Vapnet var laddat, trots att skådespelaren hade fått indikationer på att det var ett så kallat "cold gun", som var säkert att använda.

Annons

Bland de filmfotografer som skrivit under protesten återfinns "Dune"-fotografen Greig Fraser, "Black panther"-fotografen Rachel Morrison och Ed Lachman, som bland annat har filmat "Carol". Det skriver Deadline.

Sedan skjutningen har det spekulerats kring hur vapnet kunde vara laddat, trots regler för hur riktiga vapen ska hanteras. Nu menar Halyna Hutchins kollegor att det inte ens borde få finnas fungerande eldvapen på plats.

"Vi kommer inte att vänta på att branschen förändras. Vi har ett ansvar att själva genomföra förändringar i branschen", skriver de i uttalandet.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons