Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Kultur

104 artister får bidrag för att ge ut sin musik

Musik • Publicerad 15 juni 2023
Jelassi får bidrag från Kulturrådet för att ge ut sitt debutalbum ”Dom har bara gett mig ett namn”. Arkivbild.
Jelassi får bidrag från Kulturrådet för att ge ut sitt debutalbum ”Dom har bara gett mig ett namn”. Arkivbild.Foto: Caisa Rasmussen/TT

Jelassi, Jacob Kellermann och Groupa hör till de 104 personer och grupper som får dela på drygt sex miljoner kronor från Kulturrådet.

Till årets första ansökningsomgång inkom över 450 ansökningar, och enligt Isabel Thomson, handläggare på Kulturrådet, är en tydlig trend att antalet egenutgivare fortsätter att öka.

Annons

"Konstnärlig kvalitet och ekonomiska förutsättningar har varit viktiga bedömningsgrunder för fördelningen", säger hon i ett pressmeddelande.

Rapparen Jelassi har beviljats stöd för sitt debutalbum "Dom har bara gett mig ett namn" och folkmusikgruppen Groupa får bidrag för inspelningen "Kind of folk Vol 4". Även Jacob Kellermann, Viviane Hagner, Juliana K och Christian Karlsen har beviljats stöd för albumet "Spectral canticle".

Kulturrådets bidrag ska främja utbudet av konstnärligt och kulturpolitiskt värdefulla musikutgivningar. Förnyelse och hög kvalitet är vägledande i bedömningen samt att musiken når ut både i hela landet och internationellt.

TT
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons