1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Nyheter

Shadows-trummis död

Nyheter • Publicerad 30 november 2005

Tony Meehan, trummis i den brittiska popgruppen Shadows, har avlidit av skallskador till följd av en olyckshändelse i hemmet. Han blev 62 år gammal.

Tony Meehan var med i originalupplagan av Shadows mellan 1958 och 1961. Gruppen blev känd som Cliff Richards kompband, men fortsatte sedan med omåttligt populära egna instrumentala hits.

- Det finns ingen tvekan om att Tony Meehan var en stark kraft när det gällde att skapa Shadows distinkta sound, säger Cliff Richard till BBC News och jämför Meehans stil med Beatles-trummisen Ringo Starrs.

Sista gången Meehan jobbade med Cliff Richard var när han spelade trummor på stjärnans Wembley-konserter 1989. Meehan spelade bland annat med på Shadows platta "Apache" och trummade på Cliff Richards låtar "Living doll", "Please don′′t tease" och "Travellin′′ light".

Marita Kangestad
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.