Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons
Nyheter

Karlskronas okända rockband

De påstår sig vara ett av Karlskronas äldsta rockband. Kanske är de också det mest okända. Men det ska det bli ändring på. - Nu ska vi spela som satan här, säger Tony Engman, sångare i Hangover.
Nyheter • Publicerad 19 juli 2006

Det började på 80-talet. Karlskronabandet Hangover spelade överallt. De var till och med förband till Europe. Visserligen var det sju band emellan, men ändå. Hangover kom i alla fall med på tv.

I dag är det få som vet vilka bandet är. Några utsålda spelningar är det inte tal om.

Annons

- Frugan och barnen kanske hade kommit och tyckt att det varit jätteroligt. Annars är det ingen jävel som vet vilka vi är, säger Anders Petersson, basist.

Tillbaka efter kupp Hangover splittrades 1986 efter fem intensiva år. Medlemmarna var klara med plugget och var och en gick åt sitt håll. Men för tre år sedan, tack vare en kupp av Morgan Dahlgren som arrangerade konserter på sailet i Karlskrona, återuppstod bandet till två tredjedelar. Samtidigt hittade Anders Petersson via sitt jobb som mentalvårdare trummisen och samtalsterapeuten Mikael Crona. Bandet var komplett.

Nu har det nya Hangover färdigställt en demo, inspirerad av rock från 60- 70- och 80-talen. Det handlar om blödande, ylande elgitarrer, distinkt trumkomp och texter med klassiska rockmotiv.

- Vi låter som ett amerikanskt garageband från 70-talet, säger Anders Petersson i ett försök att beskriva musiken.

Rush, Led Zeppelin och Blackfoot är några av inspirationskällorna. Och så svenska Hellacopters.

- High Visibility med Hellacopters kom ungefär samtidigt som vi återförenades och bidrog lite till att jag plockade ut gitarren igen och strängade på, säger Tony Engman.

"Energin är det bärandet" Några spelningar är än så länge inte bokade. Tanken är att sondera terrängen, att känna sig för. Därmed inte sagt att det råder någon stiltje i bandet. Varje vecka är det repning, och varje repning känns som en spelning, menar de.

- Det är energin som är det bärande, säger Tony Engman.

- Det kommer nya låtar hela tiden, säger Mikael Crona.

Till hösten räknar Hangover med att kunna ge ut en fullängdare på egen etikett.

Fotnot: På medlem.spray.se/hangover går det att lyssna på bandets låtar.

Arvid Jurjaks
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons