Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

I natt: Villa brann ner till grunden – räddningsfordon blockerade på E 22

Villan som under natten till fredagen fattade eld utanför Brömsebro är nu helt nedbrunnen.
Tjänstgörande brandmästare: ”När det brinner så mycket så finns det ingenting att göra”.
Brömsebro • Publicerad 19 juli 2019
Foto: SUZANNE_LINSLUSFOTO_KNA

När räddningstjänsten kom till platsen var branden redan fullt utvecklad. Sju man jobbade med att motverka att branden spred sig.

Enligt uppgifter från grannarna har huset stått öde i en månad. Vid platsen finns inga tecken på att någon skulle varit i huset.

Annons

När BLT söker Räddningstjänsten i Karlskrona under fredagsförmiddagen så uppger de att huset nu är helt nedbrunnet och att eftersläckning pågår.

– Vi har fortfarande en bil och en mindre styrka på plats för att genomföra eftersläckning, säger Christer Lindau, tjänstgörande brandmästare.

Huset har alltså brunnit ner helt och hållet?

– Ja, i fall som detta så är det omöjligt att släcka branden, huset var så pass övertänt. Då är det viktigaste att branden kontrolleras och att minska spridningsrisken vilket styrkorna på plats lyckades bra med.

Det uppgavs vara trångt att passera platsen på E 22 mellan Brömsebro S och Brömsebro på grund av räddningsfordon enligt Trafikverket. Från klockan 12.00 ska det dock gå att passera som vanligt på vägen igen.

Texten uppdateras.

Viktor ErikssonSkicka e-post
Samuel AbrahamssonSkicka e-post
Alfred AhlbergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons