Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Väpnat rån mot Mobilexperten i centrala Karlskrona

Polisen larmades vid 16-tiden på lördagen ut till elektronikbutiken, Mobilexperten i centrala Karlskrona.
Butiken utsattes för ett väpnat rån. Butiksägaren blev lindrigt skadad.
Karlskrona • Publicerad 6 juli 2019 • Uppdaterad 7 juli 2019
Polisen är på plats vid butiken som utsattes för rånet. Flera polisbilar cirkulerar i centrum och söker efter den misstänkte gärningsmannen.Foto: Marcus Palmgren

Enligt larmet gick en person in i butiken på Norra Smedjegatan, Mobilexperten och hotat personalen med ett knivliknande vapen.

Butiksägaren uppges ha blivit skadad vid rånet, men enligt polisens första information ska personen inte vara i behov av ambulansvård.

Annons

Han blev rispad på hals och armar med ett tillhygge som troligen kan vara en kniv. Rånaren kom över en del kontanter i butiken, men hur mycket är ännu oklart.

Polisen hörde butiksinnehavaren direkt efter rånet och flera patruller var på plats vid butiken. Flera polisbilar cirkulerade även runt i Karlskrona och spanade efter den misstänkte gärningsmannen.

Har ni något signalement på rånaren?

– Den misstänkte gärningsmannen talade engelska, bar rånarluva, men beskrivs ändå som mörk, ungefär 175 centimeter lång, klädd i svarta jeans, mörk tröja och handskar. Han ska även bära vita sportskor, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisens ledningscentral.

Polisen hoppas att det finns vittnen som sett någonting och att dessa hör av sig med uppgifter och tips. Gärningsmannen tros ha tagit sig ut bakvägen och vidare ner på Norra Smedjegatan.

– Rånet har trots allt skett i centrala Karlskrona strax före klockan fyra på lördag eftermiddag. Det borde rimligen vara några som har sett händelsen, säger Evelina Olsson.

Inre befäl vid polisen i Blekinge, Thomas Boking noterar att det var mycket folk i rörelse i Karlskrona centrum vid den tiden mellan 15.00 och 16.00.

– Det kan ha gjort det lättare för gärningsmannen att försvinna i mängden. Men om någon sett en man komma ut från porten vid butiken under den timmen är vi intresserade av få dessa vittnesuppgifter, säger han.

Simone HansenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons