GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Ungdomar kastade sten mot SD-bil

Sverigedemokraterna har utsatts för stenkastning mot sin kampanjbil.
Stenen träffade nära den öppna sidorutan.
Karlskrona • Publicerad 5 september 2018 • Uppdaterad 6 september 2018
Foto: HENRIK MONTGOMERY

Polisen ser allvarligt på brottet eftersom det dels handlade om en relativt stor sten. Och att den kastades mot bilen under färd.

Händelsen inträffade under eftermiddagen när Sverigedemokraterna körde i området vid Marieberg i Karlskrona. Sidorutan var öppen och stenen tog på sidan av bilen.

Personerna i bilen polisanmälde händelsen direkt och gav också signalement på två yngre personer som kastade stenar.

– Vi har rubricerat brottet som försök till grov misshandel. Det fanns risk för att stenen kunde ha träffat någon. Och det är allvarligt, säger inre befäl på polisen i Blekinge.

Ingen var ännu gripen misstänkt för stenkastningen under kvällen. Men polisen säger sig ha goda möjligheter att identifiera de skyldiga.

Simone HansenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.