Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sms avslöjade inbrott

16-åringen kunde inte hålla sig från att skryta om inbrottet och sms:ade sin bror.
Men brodern hade gripits av polisen och en polisman läste meddelandet.
Karlskrona • Publicerad 30 april 2003

Den 16 mars bröt sig 16-åringen och en 17-årig kamrat in i två förrådsbodar på en idrottsplats i Rödeby. Bytet blev ett par solglasögon, en hammare, en yxa och en kniv. 16-åringen var så nöjd med sin insats att han bestämde sig för att berätta om det för sin bror. Han skickade ett sms till broderns mobiltelefon.

Men brodern hade gripits av polis och när sms:et kom bad han en polis att läsa upp vad som stod:

Annons

"Tjena Jag och X (namngiven person) har precis gjort ett fett bryt." Polisen hade inte svårt att lista ut vad "bryt" stod för.

När inbrottet sedan blev känt, föll misstankarna snabbt på 16-åringen och dennes kamrat. De togs in för förhör och 16-åringen erkände genast stölden. Anledningen var att han ville ha pengar. Han hade tänkt sälja sakerna till några kompisar. Hans kamrat erkände att han varit på platsen, men nekar till att ha stulit något.

Åklagaren anser dock att de två har utfört inbrottet tillsammans och åtalade dem i går för stöld.

Pernilla Östlund
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons