Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Sjöbod på Aspö splittrade nämnden

Sjöboden på Aspö har splittrat miljö- och byggnadsnämnden.
Socialdemokraterna och vänsterpartiet vill riva den.
Moderaterna, folkpartiet och kristdemokraterna tycker att den kan stå kvar, och centern vill flytta den tio meter.
Karlskrona • Publicerad 9 oktober 2003

Sjöboden på Aspö är ett svartbygge. Det hävdar socialdemokraterna och med vänsterns stöd fick de genom ett beslut på att boden ska rivas och att ägarna anmäls för svartbygget.

Men beslutet fattades i oenighet. Moderater, folkpartister och kristdemokraterna hävdar att det inte krävs något bygglov för sjöboden eftersom ägaren har en jordbruksfastighet.

Annons

- Dessutom låg det en gammal bod bara tio meter längre bort och den byggdes utan bygglov, säger Karl-Göran Svensson (m).

Centern menade att man i så fall skulle kunna tala med ägaren och be honom flytta den nya sjöboden de tio meterna och ville avvakta med ett beslut.

Men socialdemokrater och vänstern hade majoritet med sin synpunkt att sjöboden är ett svartbygge och därför ska den rivas.

Nämndens ordförande Gerthie Olsson (s) deltog inte i diskussionen eller beslutet. Dels är det hon som har anmält sjöboden och dels är hon jävig som ägare till en tomt bredvid sjöboden där hon och hennes man har sökt bygglov för två villor.

- Det ska bli politiskt mycket intressant att se hur det bygglovsärendet behandlas i nämnden. Jordbrukaren med sjöboden har också sökt bygglov för villor på sin tomt bara 800 meter därifrån, säger Karl-Göran Svensson.

Simone Hansen
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons