Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Satsar på ny storpantarautomat – öppnar i helgen

Bubbetorp • Publicerad 11 juni 2019
En ny storpantarautomat invigs på Mältan återvinningscentral i helgen.
En ny storpantarautomat invigs på Mältan återvinningscentral i helgen.Foto: Claudio Bresciani / TT

Till helgen invigs en ny storpantarautomat på Mältan återvinningscentral i Bubbetorp. Den ska under­lätta för den som vill panta mycket på en gång.

”Istället för att panta varje burk och PET-flaska för sig, häller man i förpackningarna direkt ur påsen/säcken ner i ett fack. Automaten sorterar och räknar panten, vilket går fort då kapaciteten är ungefär 100 förpackningar på ett par minuter. När det är klart får pantaren välja mellan olika utbetalningslösningar”, skriver Affärsverken i ett pressmeddelande.

Annons

Man kan få panten utbetald till sitt PayPal-konto eller via ClearOns betalcheckar. Dessutom kan man välja att skänka sina pantpengar till välgörande ändamål. På Mältan är det gåvopant till Bris, Barnens rätt i samhället, som gäller.

Invigningen av pantstationen kommer att uppmärksammas med ett event på Mältan ÅVC lördagen den 15 juni.

Jens OlanderSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons