Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Polisen på språng utmanar

Polisen i Blekinge uppger i ett pressmeddelande att de kommer inviga årets Karlskrona Skärgårdsfest med att delta i det nya loppet Karlskrona Stadslopp – i arbetskläder.
Nu utmanar de andra organisationer i länet så att även de ska ställa upp i sina arbetskläder.
Karlskrona • Publicerad 4 juli 2014
Foto: TTFoto: 

– Vi utmanar alla organisationer i stan; festivalarrangörer, företag, blåljusföreträdare och myndigheter att springa fem-kilometers banan genom festområdet och stadskärnan med oss – var och en i sina arbetskläder, säger närpolischef Anders Wiklander, som själv kommer att ta sig runt banan i uniform.

Loppet, som är ett helt nytt inslag i skärgårdsfesten, kommer genomföras på kvällen den 31 juli och gå rakt igenom festområdet och stadskärnan i Karlskrona. De löpande kommer kunna välja mellan att springa fem eller tio kilometer.

Annons

Men för Polisens utmaning är det den kortare banan som gäller.

– Från Polisens sida ser vi Karlskrona Skärgårdsfest som en folkfest för familjen. Här finns något för alla, ung som gammal. Att inleda festen med ett alkoholfritt alternativ ser vi som en positiv start på festivalen. Dessutom ger det familjen möjlighet att göra något gemensamt i idrottsväg, de allra flesta kan gå, springa eller jogga i fem kilometer, säger Ander Wiklander.

Sofia Fellbo
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons