Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Nya konceptet – skärgårdsturnén

Livemusik kommer turnera Karlskronas skärgård under nästa vecka.
Karlskrona • Publicerad 23 juli 2019
Kristianopels hamn blir en av stoppen på skärgårdsturnén.
Kristianopels hamn blir en av stoppen på skärgårdsturnén.Foto: Paraply produktion

Karlskrona Skärgårdsfest startar nästa vecka och nu har arrangörerna utannonserat ett nytt koncept som kommer göra premiär på festen: skärgårdsturnén.

Uppträdanden med livemusik kommer turnera på några av de mest idylliska platserna i Karlskronas skärgård. Det kommer bland annat bli blues och rockabilly på Sturkö, en tolkning av Cornelis Vreeswijks visskatt på Hasslö och ett tribute-band till Kiss ute i Torhamn.

Annons

Skärgårdsturnén kommer avslutas på årets Hamnfest i Kristianopel med Hasse Ahlerstedt och Pelle Andersson.

– Vi har unika miljöer att jobba med i alla väderstreck. I år hoppas vi att tusentals besökare ska ta sig ut på våra olika stopp nära vattnet, som alla bjuder på fantastisk livemusik med lokal förankring till fri entré, säger Josefin Olsson från Karlskrona Skärgårdsfests projektgrupp i ett pressmeddelande.

Samtidigt meddelas att ytterligare tre akter är klara för Urban Park-scenen i Hoglands park: Traveling John, Coola Kids och Moa & Tuva.

Jörgen Nordenheim och Janne Niklasson kommer uppträda med sin tolkning och hyllning av Cornelis Vreeswijks visskatt i Garpahamnen på Hasslö.
Jörgen Nordenheim och Janne Niklasson kommer uppträda med sin tolkning och hyllning av Cornelis Vreeswijks visskatt i Garpahamnen på Hasslö.
Jesper VighagenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons