Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Ny restaurang på väg till Karlskrona

En ny restaurang ser snart dagens ljus med stöd av italienska restaurangveteraner från Neapel.
Karlskrona • Publicerad 4 mars 2019
Fortfarande på en byggarbetsplats. Fredrik Larson tillsammans med Ellinor Jangenäs och rådgivaren och inspiratören Dario Guerrasio
Fortfarande på en byggarbetsplats. Fredrik Larson tillsammans med Ellinor Jangenäs och rådgivaren och inspiratören Dario GuerrasioFoto: Mats Blennow

Den italienska pizzaugnen är redan på plats och byggjobbarna håller på med det sista i det nya kvarteret på Pottholmen. Det som håller på att växa fram i hörnet, med Borgmästarfjärden på ena sidan och polishuset på den andra, betecknar den blivande restaurangchefen Fredrik Larsson som en kombination av restaurang, bar och saluhall.

– Det är en gammal dröm med inspiration från italiensk mat och italiensk sätt att äta. Där brukar man samlas med familjen kring matbordet för att äta gott och länge. Vi tänker oss också det här som en slags mötesplats, lite av en saluhall, där man också kan slinka in för att ta sig en kopp kaffe, säger han.

Annons

Under året ska den italienska restaurangen Antonio´s öppna längs den nya strandpromenaden. Med över 80 platser inomhus och minst lika många utomhus hoppas Fredrik Larsson, tidigare kock och krögare (bland annat med gamla Fox & Anchor) i Karlskrona, locka gäster från när och fjärran. I huset som byggföretaget NCC är i full färd med att få färdigt, ska restaurangen i hörnet omges av 90 - 95 lägenheter och några andra lokaler till i marknivå. Fastigheten kommer att ägas av den nybildade bostadsrättsföreningen Strandpromenaden.

– Läget i kombination med ett unikt koncept med råvaror och inspiration från Italien tror jag verkligen på, säger Fredrik Larson tillsammans med hovmästaren Ellinor Jangenäs och rådgivaren och inspiratören Dario Guerrasio hitrest från Italien.

– Jag är mycket stolt över att få vara med i projektet. Du ska veta att det är skillnad på pizza och pizza. Här ska det bakas äkta napolitanska pizzor, säger Dario Guerrasio via en italiensk tolk.

Och han är inte den ende italienaren bakom det nya konceptet. De svenska ägarna har låtit uppkalla restaurangen efter sin mångårige gode vän i Italien, Antonio Morabito, presenterad som matkännare, ambassadör och diplomat.

– Vi ska lägga fram ett koncept som kanske inte finns någon annanstans med importerade råvaror bland annat, tomater, mjöl och charkuterier, egentillverkad pasta och mozarella, men också med blicken mot lokala producenter, säger Fredrik Larsson.

– Jag vågar inte säga exakt när vi kan öppna. Men det ska i alla fall ske i år, tror Fredrik Larsson.

Här är en skiss över hur det kan komma att se ut med restaurangen till höger.
Här är en skiss över hur det kan komma att se ut med restaurangen till höger.Foto: Obos Kärnhem
”Guldklimpen” den nya pizzaugnen har anlänt, men är inte installerad än.
”Guldklimpen” den nya pizzaugnen har anlänt, men är inte installerad än.
Mats BlennowSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons