GDPR Illustration

Ta del av vår integritetspolicy

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat vår integritetspolicy så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Karlskrona

Mejeriets tid är förbi - nu rivs lokalerna

Snart är mejeritiden i Karlskrona ett minne blott. En rivningsfirma går våldsamt fram på den före detta mejeritomten. 1 februari ska alla byggnader ha jämnats med marken. City Gross har långt gångna planer för sin stora nya anläggning.
Karlskrona • Publicerad 4 september 2007

Benny Lauritzen ansvarar för rivningsarbetena som utförs av firman Trellegrävarna.

- Vi började för tre veckor sen. City Gross vill börja bygga 1 oktober och då ska första rivningsetappen med alla gamla stora hallar och kylhus vara klar.

"Allt ska bort" Den uppgjorda rivningsplanen anger att samtliga gamla Arlabyggnader ska vara rivna senast 1 februari.

- Allt ska bort. Vi sorterar allt rivningsmaterial. Betongen ska dels återanvändas till City Gross källarbyggnad och dels ska den användas till ABB:s nya byggnad på Verkö.

100 man förlorade jobbet Tillsammans med personal från en underentreprenör förfogar Benny Lauritzen över totalt sex man som är inbegripa i rivningsarbetet av Arlas tidigare välkända mejeribyggnader.

9 september 2004 kom nedläggningsbeslutet för Karlskronaanläggningen. Företagsledningen beslutade att flytta produktionen till Jönköping. 100 man miste sina jobb i Karlskrona. I samband med den definitiva stängningen hösten 2006 gick en 99-årig epok i graven. Sen 1938 hade verksamheten bedrivits i lokalerna som nu rivs.

Lennart Andersson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.