unlock

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  3. E-tidning
  4. Söksearch
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Man gripen för skadegörelse i kyrkan

Polisen har gripit en 26-årig man misstänkt för skadegörelsen i Tyska kyrkan natten mot torsdagen. Det rapporterar SVT Blekinge.

Det var tidigt på torsdagsmorgonen som polis kallades till Trefaldighetskyrkan, som även kallas Tyska kyrkan, på Stortorget. Någon hade brutit sig in i kyrkan och vandaliserat både orgelpipor och andra inventarier.

– Sannolikt är det någon som har varit där under hela natten och larmet utlöstes när personen försökte lämna, sa Thomas Boking, inre befäl till BLT på torsdagsmorgonen.

Nu rapporterar SVT Blekinge att polisen har gripit en 26-årig man som misstänks för skadegörelsen. Han greps på fredagskvällen och anhölls kort därefter.

– Vi håller förhör med honom nu och ska försöka få honom häktad, säger Micke Hesselberg, inre befäl hos polisen i Karlskrona till SVT.

På söndagsförmiddagen var den misstänkte anhållen, häktning sker förmodligen söndag eller måndag.