Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

KD vill sälja av Hattholmen

Hattholmen ska bli nästa stadsdel att bygga ut i Karlskrona. Det vill Kristdemokraterna se skötas av någon annan än kommunen.
En försäljning ska kunna ge en bättre ekonomi på sikt enligt KD.
Karlskrona • Publicerad 4 juni 2019

Karlskrona ökar inte så mycket i invånartal som prognoserna tidigare har visat på.

För kommunkassan innebär det mindre pengar in och kärvare tider.

Annons

– Vi är starkt bekymrade över ekonomin. Det är nog de flesta partier. Efter valet 2014 höjdes skatten och nu är vi tillbaka i samma sits igen, säger Billy Åkerström, gruppledare för Kristdemokraterna i Karlskrona kommun.

Han vill inte se någon ny skattehöjning. Istället föreslår KD ett år utan större investeringar och en försäljning av exploateringsrätten på Hattholmen. Det ingår i partiets budgetförslag som nu är klart.

– Det som skiljer vårt förslag från andra partiers är att vi vill dra i handbromsen med bägge händer, och hålla i den ordentligt. Vi behöver göra något på kort sikt för att komma i balans, och för att sedan kunna börja växa igen, säger Billy Åkerström.

2021 hoppas KD kunna ha med fler satsningar och investeringar i sitt budgetförslag.

– Vi vill få hit nya boenden. Men det behövs ett omtag. Och vi står fast vid det vi sa i valet att vi ska behålla kärnverksamheterna som skola, äldreomsorg och social, säger Billy Åkerström.

Hattholmen och Blåport.
Hattholmen och Blåport.Foto: Marcus Palmgren
Johanna RundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons