GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Här är prinsessans sköld – med Blekinges vapen

BLEKINGE • Publicerad 8 juni 2018 • Uppdaterad 8 juni 2018
Prinsessan Madeleine, Christopher O'Neill och Prinsessan Adrienne samt modellritningen för prinsessan Adriennes vapensköld.
Prinsessan Madeleine, Christopher O'Neill och Prinsessan Adrienne samt modellritningen för prinsessan Adriennes vapensköld.
Foto: Erika Gerdemark/Kungahuset.se

En sköld med bland annat ett utböjt kors av guld och Blekinges vapen, prydd med en hertiginnekrona och Serafimerordens band och tecken. Så beskrivs modellritningen för prinsessan Adriennes vapensköld av statsheraldikern i en skriftväxling med kungahuset. Även en ritning till prinsessans namnchiffer har färdigställts.

Chiffret är utformat av Riksarkivets tidigare heraldiske konstnär Vladimir A Sagerlund. Det består av initialen A krönt med en prinsesskrona. Prinsessan Madeleines dotter prinsessan Adrienne, som föddes den 9 mars i år, är hertiginna av Blekinge.

Modellritningen för prinsessan Adriennes vapensköld.
Modellritningen för prinsessan Adriennes vapensköld.
Tobias FabbekeSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.