GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

God morgon! Prins Henrik

Det kanske är lite bisarrt att hälsa en död prins godmorgon. Men mitt första och enda möte med den nu avlidne danske prins Henrik 2016 var också ganska bisarrt.
Karlskrona • Publicerad 15 februari 2018

Prins Henrik håller BLT-journalisten Simone Hansens kaffemugg.
Prins Henrik håller BLT-journalisten Simone Hansens kaffemugg.Foto: Ola Åkeborn

Ni vet hur det är. Pressen får alltid vänta på kungligheter. Och denna morgon passade jag på att köpa en kaffe för att vakna till innan hans höghet skulle lägga till vid kajen utanför Marinmuseum med kungaskeppet, Dannebrog.

Och då kommer han. Helt överraskande i tid. Jag tränger mig fram, snakker dansk, siger hej prins Henrik. Och han hade nog lärt sig lite om det danska gemytet för han stannade upp och svarade snällt på mina frågor.

Problemet kom när jag skulle hålla både block, penna och kaffemugg samtidigt som jag ställde frågor. Hur löser man det inför en prins?

Jag sträckte fram kaffemuggen mot prinsen och bad snällt:

”Undskyld, men kan du ikke lige holde min kaffe medens jeg skriver”

Och det gjorde prinsen och kontrade: ”må jeg lige ta en klunk”?

Så när jag nåddes av nyheten att prins Henrik var död, var kaffe det första jag tänkte på.

Simone HansenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.