Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Förslag: Drönare ska få skjutas ner

Obemannade farkoster som flyger vid skyddsobjekt exempelvis militära anläggningar kan utgöra ett hot. Därför vill nu regeringen att skyddsvakter ska få bekämpa dessa med våld genom skjutvapen. Regeringen skickade in förslaget till riksdagen i veckan.
Sverige • Publicerad 1 juni 2019

P4 Uppland var först med att berätta om förslaget som innebär att skyddsvakters möjlighet att ingripa mot obemannade farkoster stärks. I förslaget nämner regeringen bland annat drönare och vill att skyddsvakter ska kunna få använda vapen för att skjuta ner farkosten.

– Vi har kunnat notera att vi har problem med nuvarande regelverk och därför måste det förändras, och därför föreslår vi nu att man ska kunna skjuta ned drönare, säger den socialdemokratiske försvarsministern Peter Hultqvist till P4 Uppland.

Regeringen vill att förslaget ska börja gälla från årsskiftet.

Karolin Johansson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons