Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Antagningsbeskeden är här - så många kom in på högskolan i Blekinge

Karlskrona • Publicerad 11 juli 2019
Blekinge Tekniska Högskola.
Blekinge Tekniska Högskola.Foto: Marcus Palmgren

Idag kom första antagningsbeskedet till högskola och universitet. 279 364 personer får idag besked om att de har antagits till en högskoleutbildning i höst. Det är 1,5 procent fler än höstterminen 2018.

I Blekinge ökar antalet som söker Blekinge tekniska högskola (BTH) i första hand men det totala antalet som söker minskar. Inför kommande termin sökte 7205 personer till BTH jämfört med 8761 som sökte höstterminen 2018. Webbprogrammering är det program flest sökt i år och nätverksprogrammering är den populäraste kursen.

Annons

– Jag är väldigt glad över att vi ökar antal förstahandssökande så mycket. Det finns ett stort kompetensbehov i regionen och nationellt, och vi får en bekräftelse att vi erbjuder attraktiva utbildningar, säger BTH:s rektor Mats Viberg i ett pressmeddelande.

Totalt sökte 399 109 personer till en högskola hösten 2019, det är 6 914 personer fler jämfört hösten 2018.

Karolin Johansson
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons