GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fängelse efter bristande bokföring

Småföretagaren kunde inte sköta sin bokföring efter en olycka. Nu döms han till sex månaders fängelse för grovt bokföringsbrott.
Karlskrona • Publicerad 6 februari 2018 • Uppdaterad 6 februari 2018

Småföretagaren var ganska nyetablerad när han råkade ut för en olycka. Företaget fick svårt att gå runt när verksamheten låg nere. Företagaren halkade också efter i bokföringen.

Efter att ha ändrat inriktning på företaget och kommit i gång att jobba igen fick bolaget ett större uppdrag. Men bokföringen fortsatte att ha brister under två års tid. Det har företagaren erkänt och hänvisat till sin situation.

Men Blekinge tingsrätt anser att bokföringsbrottet ändå måste bedömas som grovt, då det handlat om betydande belopp i företaget. Under det ena året hade företaget intäkter på närmare fyra miljoner. Därmed har Skatteverket inte fått in de uppgifter det ska ha i sin verksamhet.

Företagaren döms till sex månaders fängelse för grovt bokföringsbrott, bokföringsbrott av normalgraden, samt skattebrott.

Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs mer