Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Döms för sexofredande på Skärgårdsfesten

En 18-årig man döms till ungdomstjänst för två sexofredanden på Skärgårdsfesten. Han döms även för att ha knuffat omkull en kvinna.
KARLSKRONA • Publicerad 8 december 2017

De två unga kvinnorna var på konsert på Stortorget tillsammans med andra vänner under Skärgårdsfesten. Båda har berättat hur 18-åringen tagit dem på rumpa och underliv, och att de även konfronterat honom med det. Vid det tumult som uppstod, blev en tredje kvinna omkullknuffad.

Vännerna slog larm till vakterna, som kontaktade polisen. Lite senare kom polisen med en man, 18-åringen, som de kände igen, som den som ofredat dem.

Annons

18-åringen har nekat både till sexuellt ofredande och till knuffen, och säger att det varit andra män som gjort det han anklagats för.

Men tingsrätten anser att det utöver kvinnornas egne berättelser, finns flera vittnesmål gått som styrker att det var 18-åringen. Han döms till 20 timmars ungdomstjänst.

Han ska också betala 5000 kronor i skadestånd till vardera kvinnan.

Johanna RundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons