Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Christina Mattisson (S) är förvånad

Socialdemokraterna är medvetna om att hälso-och sjukvården behöver mer resurser framöver.
– Men att ta till en skattehöjning direkt är lite förvånande, säger oppositionsrådet Christina Matssison (S).
Blekinge • Publicerad 5 november 2018
Christina Mattisson (S), oppositionsråd i landstinget Blekinge.
Christina Mattisson (S), oppositionsråd i landstinget Blekinge.Foto: Staffan Lindbom

Hon har ännu inte sett alliansens budget, och kan därför inte kommentera några detaljer i innehållet. Men Christina Mattisson spontana reaktion är överraskning.

– Jag trodde inte att Alexander Wendt (M) skulle dra till med den kraftigaste lösningen direkt – att höja skatten. Och med så mycket som 60 öre. Det är ju inte precis de tongångar vi har hört från alliansen tidigare.

Annons

Sverigedemokraternas gruppledare Björn T Nurhadi är kritisk till att alliansen föreslår en skattehöjning i det här skedet.

– Om alla andra möjligheter är uttömda, om det har gjorts besparingar och effektiviseringar på sådant som inte har med vården att göra, då kan en höjning vara befogad. Men först måste alla möjligheter ses över. Det har inte gjorts nu, säger Björn T Nurhadi, som vill se besparingar på kulturen i landstingets budget.

Simone HansenSkicka e-post
Johanna RundgrenSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons