GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Karlskronaprofil brutalt misshandlad – vårdas på sjukhus

Skolledaren och kommunpolitikern Mattias Liedholm vårdas på sjukhus efter en brutal misshandel under söndagskvällen.
Han skulle avstyra ett bråk.
Polisens sökande efter de inblandade fortsätter.
Karlskrona • Publicerad 31 juli 2018 • Uppdaterad 31 juli 2018
Skolledaren Mattias Liedholm har varit rektor vid flera gymnasier i Karlskrona och är aktiv kommunpolitiker för Moderaterna.
Skolledaren Mattias Liedholm har varit rektor vid flera gymnasier i Karlskrona och är aktiv kommunpolitiker för Moderaterna.
Foto: Marcus Palmgren

Mattias Liedholm blev misshandlad inför sina barn på Pantarholmen på söndagskvällen, vid 21.30-tiden. Sönerna med flickvänner var på väg från stranden på Långö, när flera personer dök upp och sökte bråk. Mattias Liedholm hade åkt dit när ungdomarna kontaktade honom för att få hjälp. Han filmade de personer och fordon som befann sig på platsen.

– Pang, ett slag som jag inte ser. Allt töcknar bort. Massor med blod. Jag ligger på marken och hör att folk försöker få kontakt med mig. Jag kan bara kommunicera med tummen upp/ned, beskriver Mattias Liedholm händelseförloppet för SVT Nyheter Blekinge.

Mattias Liedholm fördes med ambulans till sjukhuset.

– Jag vill att du och ditt gäng ska se vilken smärta du orsakat min man och hela vår familj när du brutalt och oprovocerat slog ner honom inför hans barn, en söndagkväll på väg från Långö strand i Karlskrona. Barn som fick se sin pappa falla till marken och åka iväg med ambulans, skriver hans fru Sophia Ahlin om misshandeln i ett inlägg på Facebook, där hon också uppmanar de som har sett något att kontakta polisen.

Käken hade blivit krossad och Mattias Liedholm har fått skador på kindben och tinning. Under tisdagen kom besked att han måste flyttas till Lund för operation.

– Han har änglavakt som lever, skriver Sophia Ahlin i ett sms till BLT.

Polisens utredning fortsätter

– Vi har ingen frihetsberövad men har goda förhoppningar om att hitta den eller de skyldiga, sa Ola Jarevik vid polisen i Karlskrona till BLT under måndagen.

Under tisdagseftermiddagen uppdaterar han läget:

– Vi letar fortfarande efter gärningsmannen och de inblandade. Vi har hört vittnen och hoppas och tror att vi hittar motparten i det hela.

Mattias Liedholm har gett sin version av händelseförloppet i media. Kommentarer kring det?

– Det är den sidans bild, vi har inte hört någon misstänkts version. Hur många som har varit inblandade och så vidare vill jag inte gå in på - det är en del av förundersökningen. Men det har suttit flera i bilarna.

Enligt Jarevik ska det efter en dispyt på Långö ha varit två eller tre bilar som långsamt följt efter till Pantarholmen, som i en kortege, medan Liedholm respektive söner och flickvänner suttit i två olika bilar.

Johanna RundgrenSkicka e-post
Jens OlanderSkicka e-post
Så här jobbar med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.