1. Avdelningararrow-down
  2. Orterarrow-down
  1. Tjänsterarrow-down
  2. Annonseraarrow-down

Årets företagare utsedda

Bagas huvudägare Bert Gustafsson tog emot priset från representanter för organisationen Företagarna och Karlskrona Kommun.
Foto: Fredrik Lund

Företagarna Karlskrona har utsett Årets företagare i Karlskrona. Det är Baga Water Technology AB i Torskors. Det 26-åriga företaget jobbar med lösningar för rening av både avlopps- och hushållsvatten.

– Detta är både överraskande och hedrande, säger en märkbart tagen huvudägare Bert Gustafsson.

Företaget har gått från klarhet till klarhet och är nu marknadsledande inom vatten och avloppsrening. I fjol omsatte företaget 120 miljoner kronor.

– Vår närmaste konkurrent omsätter ungefär 70 miljoner kronor, säger Bert Gustafsson som en referens. Baga är idag en välkänd aktör över hela landet och vi fortsätter att öka.

Företaget har idag 56 anställda.

Organisationen Företagarnas ordförande Gertrud Weiselblad menar att det var ett tufft val, då konkurrensen är skarp. Samtidigt medger hon att Baga funnits nominerad redan tidigare år, och att det nu känns helrätt att de äntligen får pris.

– Vi har bedömt en rad olika aspekter, säger hon. Inte enbart företagets ekonomiska utveckling, utan även det arbete som de utför för miljön. Baga har en stark ekonomisk tillväxt och deras miljöarbete och smarta lösningar kommer enskilda personer tillgodo.

Gertrud Weiselblad menar också att företag som Baga och entreprenörer som Bert Gustafsson är precis vad både kommunen och länet behöver.

– Förebilder som Baga behövs, menar hon. Över lag startas det för få företag i Blekinge och vi kan inte längre lita på att de stora jättarna ska trygga arbetsmarknaden.

Baga Water Technology går nu vidare till regionsfinal som sker den 31 augusti. Vinnaren i den finalen går sedan vidare till riksfinal den 19 oktober i Stockholm.

Här kan du läsa ett längre reportage om företaget.

Läs mer

Ronneby

Satsning på populär vandringsled

Länsstyrelsen ger klartecken för grillplats med övernattning

Coronavirus

Corona: Äldrevården jobbade med fel skyddsvisir

Nu anmäler kommunen leverantören till Arbetsmiljöverket

Sport

Duplantis hoppar Karlskrona

Stavhoppstouren stannar till – men utan världsstjärnan

Nyheter

Trafik: Så ska buskörningen i orten stoppas

Polisens nya grepp ska öka tryggheten

Trafik

Trafik: Förseningar i tågtrafiken - påverkar hela Blekinge

Signalfel mellan Ronneby och Karlskrona

Antagningen

Listan komplett: Här är alla som kom in på gymnasiet i Blekinge

Se vem som kom in på vilken linje