Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

29-årig man döms till fyra års fängelse

Två 29-åriga män från Karlskrona har dömts till fängelse för flera brott, bland annat narkotikabrott och brott mot vapenlagen.
Karlskrona • Publicerad 12 juli 2019
Bild från polisens förundersökning.
Bild från polisens förundersökning.

Två 29-åriga män från Karlskrona dömdes under fredagen till fyra år, respektive tre månaders fängelse för flertalet brott. De båda männen har figurerat i den stora kokainhärva med kopplingar till både Karlskrona och Kalmar.

Mannen som döms till fyra års fängelse ska ha förvarat 2,7 kilo cannabis, 120 gram kokain, 890 gram amfetamin, 40 gram ecstacy samt en stor mängd narkotikaklassade tabletter innehållande kodein och tramadol. Han har dock under rättegången nekat till inblandning och påstår sig endast ha varit i lägenheten för att köpa droger till eget bruk.

Annons

Samma man menar att han under våren varit inlagd på sjukhus och har behövt tillgång till morfin som han inte kunnat få tag på laglig väg. Detta ledde honom till att självmedicinera med cannabis och kokain.

Åklagaren har dock genom dold kameraövervakning kunnat bevisa att mannen har disponerat lägenheten då han är den person som vid flest tillfällen besökt lägenheten. Dessutom ska mannen ha förfogat över en nyckel till lägenheten.

Av de mängder narkotikaklassat preparat som fanns i lägenheten så gör tingsrätten bedömningen att lägenheten har fungerat som ett lager. På platsen har polis även hittat vinylhandskar, zippåsar, anteckningsblock samt vågar vilket gör att rätten dragit slutsatsen att innehavet av narkotikan har varit av överlåtelsesyfte.

Förutom narkotika så återfanns i lägenheten även 75 patroner, som den dömda olovligt förfogat över, samt en skottsäker väst.

Den 29-årige man som döms till fyra års fängelse är sedan tidigare dömd för ringa narkotikabrott, narkotikabrott samt vapenbrott. Mannen har under våren varit utsläppt på prövotid som skulle ha varit avslutad i december 2019.

Ytterligare en 29-årig man från Karlskrona med kopplingar till kokainhärvan dömdes till 3 månaders fängelse för narkotikabrott.

Alfred AhlbergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons