Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Vill ställa hårdare krav på socialbidragstagare

Karlshamnsoppositionen M, KD och L, vill ställa hårdare krav på personer som får försörjningsstöd.
Därför har de lagt ett nämndinitiativ i nämnden för arbete och välfärd (av-nämnden).
Karlshamn • Publicerad 13 juni 2019
Elin Petersson, 2:e vice ordförande i nämnden för arbete och välfärd (av-nämnden), tvåa till höger, och Dan Munther KD), ledamot, till höger, har lagt ett nämndinitiativ i av-nämnden för karlshamnsoppositionen (M, KD och L). De kräver hårdare krav mot personer med försörjningsstöd. Liberalen Mohamed Albuhaisi och Ida Lindgren (M) stöder också detta krav.
Elin Petersson, 2:e vice ordförande i nämnden för arbete och välfärd (av-nämnden), tvåa till höger, och Dan Munther KD), ledamot, till höger, har lagt ett nämndinitiativ i av-nämnden för karlshamnsoppositionen (M, KD och L). De kräver hårdare krav mot personer med försörjningsstöd. Liberalen Mohamed Albuhaisi och Ida Lindgren (M) stöder också detta krav.Foto: Peter Nyberg

Det är underskottet i av-nämnden, som beräknas bli cirka 30 miljoner kronor, som fått oppositionspolitikerna att reagera. Det faktum att även utbetalningarna av försörjningsstöd ser ut att gå mot ett minus gör dem ännu mer bestämda. Elin Petersson ()M, 2:e vice ordförande i av-nämnden, vill ha ut mer människor i arbete.

– De ska från bidragsberoende till jobb. Det ska löna sig att jobba, säger Elin Petersson.

Annons

Under torsdagen lämnade hon och Dan Munther (KD), ledamot i av-nämnden, in ett nämndinitiativ. I det kräver de att det ska införas heltidsaktivitet som krav för att få ekonomiskt bistånd. Normen för försörjningsstödet ska också bli restriktivare.

– Vi ska hålla oss till riksnormen, säger Elin Petersson.

Oppositionen vill även att det ska införas lokal utbildningsplikt för bidragstagare som saknar gymnasieutbildning. Kommunen ska inte heller kompensera för indraget studiebidrag påpekas i nämndinitiativet.

Karlshamnsoppositionen räknar med att initiativet tas upp vid nämndsammanträdet den 22 augusti och hoppas få med sig den styrande koalitionen, S, C och MP.

Peter NybergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons