GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. E-tidning
  1. Shop
  2. Tjänster
  3. Annonsera
  4. Tipsa oss!
  5. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Vill skapa attraktivare arbetsplatser

Snart får länet 40 arbetsplatsambassadörer.
De ska öka mångfald och kreativitet i företagen.
Syftet är att göra dem mer attraktiva.
Karlshamn • Publicerad 16 maj 2019
Maja Hyllstedt och William Leandersson, rådgivare och teamledare på Sparbanken i Karlshamn, var två av deltagarna i kursen för att bli arbetsplatsambassadörer. Marcus Cato, utbildare, Karlshamns kommun, Camilla Erlandsson, projektledare, Karlskrona kommun och Stephan Anderzén, arbetsmarknadscoach, Karlshamns kommun, framhåller att kursen syftar till att skapa arbetsplatser som är attraktivare.
Maja Hyllstedt och William Leandersson, rådgivare och teamledare på Sparbanken i Karlshamn, var två av deltagarna i kursen för att bli arbetsplatsambassadörer. Marcus Cato, utbildare, Karlshamns kommun, Camilla Erlandsson, projektledare, Karlskrona kommun och Stephan Anderzén, arbetsmarknadscoach, Karlshamns kommun, framhåller att kursen syftar till att skapa arbetsplatser som är attraktivare.Foto: Peter Nyberg

Det är 30 olika företag i Blekinge som som valt att låta medarbetare gå utbildningen för att låta dem bli ambassadörer på sina arbetsplatser. Det är skiftande verksamheter, som hotell, byggföretag, banker och hunddagis, som vill ha en ökad kunskap i hur arbetsmiljön ska bli mer tillåtande, inkluderande och bidra till ett ökat välbefinnande.

För Maja Hyllstedt och William Leandersson, rådgivare och teamledare på Sparbanken i Karlshamn, har kursen varit givande.

– Det har varit väldigt bra och vi har lärt oss jättemycket, säger de.

William Leandersson framhåller bland annat möjligheten att få utbyta erfarenheter med människor från andra branscher. Det har gett honom nya idéer hur de ska arbeta på banken.

– Det är lätt att man låser sig och då går det inte bra. Här har fått oerhört många tips, säger William Leandersson.

Maja Hyllstedt håller med och betonar att trivseln är viktig på arbetsplatsen och att det ger nöjdare kunder

– Då kan vi ge ännu bättre service, säger hon.

Camilla Erlandsson, som arbetar på Karlskrona kommun, är projektledare. i kursen ingår samtliga kommuner i länet och den kommer att få en fortsättning i höst. Då ska 40 nya arbetsplatsambassadörer utbildas. Projektet drivs med statliga pengar via delegationen Unga i arbete. Kursen är gratis för företagen.

Camilla Erlandsson betonar vikten av att ha ökad heterogenitet.

– Vi ska se ett värde i att vi är olika, säger hon.

Hennes kollega i projektet, utbildaren Marcus Cato, Karlshamns kommun, poängterar att en arbetsplats blir mer välmående med att man tänker på att tillföra mjuka värden.

– Det finns stora vinster för företagen. Lyckas man med det, tjänar man mer pengar, säger Marcus Cato.

En viktig del i ett företags arbete är att ha en god introduktion för nyanställda betonar Stephan Anderzén, arbetsmarknadscoach, Karlshamns kommun. Genom att en hög kvalitet på den ökar chansen att medarbetare stannar, vilket är viktigt när kompetent personal kan vara en bristvara.

Peter NybergSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Blekinge Läns Tidning och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.