Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Två gripna efter dramatisk biljakt - kastade yxa mot polisen

Två män i 20-årsåldern greps i natt efter en timslång biljakt. De misstänks bland annat för vapenbrott och försök till grov misshandel.
Karlshamn • Publicerad 1 december 2017
Polis lade ut spikmatta under nattens biljakt. (arkivbild)
Polis lade ut spikmatta under nattens biljakt. (arkivbild)Foto: Patric Söderström

Det var vid tvåtiden som en polispatrull signalerade åt en bil på Hagalundsvägen att den skulle stanna för att polispatrullen skulle kunna göra en förar- och fordonskontroll, uppger polisen.

När bilföraren vägrade att stanna och försökte köra ifrån polisbilen, gick färden vidare på mindre vägar mot Byasjön och under tiden kastades föremål från bilen mot polisbilen.

Annons

– Det kastades ut brandsläckare, stora järnkulor, sticksåg, cirkelsåg och en yxa, berättar Bengt Jeppsson på polisen i Karlshamn.

Biljakten fortsatte upp mot Ringamåla. Där prejade polisbilen den andra bilen av vägen.

– Polismannen hoppade ur polisbilen, då blev han påkörd. Nästa sekvens ligger han på marken, men han tar sig upp igen och polisbilen fortsätter förföljandet, säger Bengt Jeppsson.

En stund senare tog det stopp. Ytterligare en polispatrull hade anslutit och lagt ut en spikmatta på Ringamålavägen för att stoppa personbilens framfart. Efter en timslång biljakt i en hastighet av mellan 60 till 110 kilometer i timmen grep polisen två män, en 24-åring och en 22-åring.

Båda männen är kända av polisen sedan tidigare vad gäller narkotikabrott och trafikbrott. Efter nattens biljakt är de misstänkta för drograttfylleri, grov olovlig körning, försök till grov misshandel, narkotikabrott och brott mot vapenlagen då en elpistol anträffades i bilen. En av männen hade även misstänkt amfetamin i sin jackficka. Polisen fann även en patron i bilen.

Under fredagen förhörs männen av polis i Kristianstad.

Jens OlanderSkicka e-post
Towe SvetoftSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons