Blekinge Läns Tidning logo
  1. Avdelningar
  2. Orter
  3. Sport
  4. E-tidning
  1. Tjänster
  2. Annonsera
  3. Tipsa oss!
  4. Kundcenter

Innehåll A-Ö

Annons

Svängstabadet stängs på obestämd tid

Tog du ett dopp på Svängstabadet i somras? Det blev det sista.
Nu förblir badet stängt tills det finns ett nytt.
Svängsta • Publicerad 11 december 2017
Kommunen drar i handbromsen, och trycker samtidigt på gasen vad gäller Svängstabadet. I väntan på satsningen hålls det stängt.
Kommunen drar i handbromsen, och trycker samtidigt på gasen vad gäller Svängstabadet. I väntan på satsningen hålls det stängt.Foto: LENA EHRING

För att spara pengar temporärt har politikerna i fritidsnämnden bestämt att Svängstabadet ska hållas stängt i väntan på det nya badet.

– Det är ingen mening att lägga ner miljoner på badet för att hålla det tätt, och sedan ska vi ändå göra ett nytt. Därför håller vi det stängt, säger ordförande Andreas Saleskog (S).

Annons

Under sommaren som gick var Svängstabadet mer stängt än öppet. Detta på grund av att bassängen läckte. Så fort badet öppnade igen uppstod nya läckor. Till slut tröttnade kommunen på att lappa och laga och de ledande politikerna, koalitionen, gick ut med att de ska satsa 20 miljoner kronor på en ny bassäng.

– Badet har varit med sedan Haldas glansdagar, men nu har det gjort sitt. Vi har nått vägs ände, sade Andreas Saleskog i somras.

Då hette det att det nya badet ska stå klart 2019. Men nu är Andreas Saleskog inte lika säker på det.

– Vi vet inte om vi hinner klart till säsongen 2019. Allting brukar ta längre tid än vad man hoppas och tror.

Ytterligare en faktor som har stor betydelse för när badet står klart är var det ska ligga. Det finns tankar om att hitta en annan plats.

– Det kanske finns bättre platser än där det finns i dag, säger Andreas Saleskog som dock lovar en sak:

– Vi vet i varje fall att det ska ligga i Svängsta.

För att reda ut vilken plats som är mest lämplig, och samtidigt se över andra framtida möjligheter i Svängsta, tar kommunen ett helhetsgrepp. I pipeline ligger en fördjupad översiktsplan.

Towe SvetoftSkicka e-post
Så här jobbar Blekinge Läns Tidning med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons